20% pe LIVE
Ora
Cote
1.01
1000

Linkuri utile

FCSB, start în faza principală din Europa League

FCSB, start în faza principală din Europa League

FCSB a cucerit titlul în Liga 1 în sezonul trecut, după o așteptare de 9 ani. Roș-albaștrii nu mai câştigaseră titlul din 2015, când au reușit "tripla" campionat - Cupa României - Cupa Ligii, sub comanda lui Costel Gâlcă. De atunci, FCSB a avut 7 clasări pe locul 2 şi una pe locul 5, până la titlul cucerit în această vară.

Formația pregătită de Elias Charalabous a evoluat în preliminariile Ligii Campionilor, unde a trecut de Virtus (7-1, 4-0) și de Maccabi Tel Aviv (1-1, 1-0), însă s-a oprit în turul 3, când a fost eliminată de Sparta Praga (1-1, 2-3). Campioana României a ajuns astfel în play-off-ul Europa League, unde a reușit să o depășească pe LASK Linz (1-1, 1-0). 
  

Ce adversare va avea FCSB în Europa League

 
La finalul lunii august, la Monaco, a avut loc tragerea la sorți a tabloului principal din Europa League, competiție care, la fel ca și Liga Campionilor, se desfășoară într-un nou format începând cu acest sezon. 
Cele 36 de echipe participante în faza principală a Europa League au fost împărțite la tragerea la sorți în 4 urne valorice. Fiecare echipă va disputa 8 partide, 4 pe teren propriu, 4 în deplasare. Și va întâlni câte doi adversari din fiecare urnă valorică.

În urma tragerii la sorți de la Monaco, FCSB și-a aflat programul din faza principală a Europa League. Primul meci va fi pe teren propriu, contra letonilor de la RFS, joi, 26 septembrie, de la ora 22:00. 
Între adversarele campioanei României în Europa League se numără "gigantul" Manchester United, Rangers, club la care încă este legitimat Ianis Hagi, și PAOK Salonic, formație antrenată de românul Răzvan Lucescu. Te așteptăm în universul Casa Pariurilor cu o ofertă variată pe meciurile din Europa League 2024/2025.
 
 

Program FCSB în Europa League 2024/2025. “Diavolii” vin la București

 
  • 26 septembrie - FCSB - RFS - 22:00
  • 3 octombrie - PAOK - FCSB - 22:00
  • 24 octombrie - Rangers - FCSB - 22:00
  • 7 noiembrie - FCSB - Midtjylland - 19:45
  • 28 noiembrie - FCSB - Olympiacos FC - 22:00
  • 12 decembrie - Hoffenheim - FCSB - 19:45
  • 23 ianuarie - Qarabag - FCSB - 19:45
  • 30 ianuarie - FCSB - Manchester United - 22:00
Primele 8 echipe din ierarhia comună vor face pasul spre optimile de finală, în timp ce echipele de pe locurile 9-24 vor disputa un play-off pentru optimi. Echipele de la locul 25 în jos vor fi eliminate din Europa League, după disputarea celor 8 jocuri.

Pe lângă confruntarea din meciul de debut cu RFS, de pe Arena Națională, campioana României va mai da piept pe teren propriu cu Midtjylland, Olympiacos și Manchester United.  Cel mai așteptat duel, cel cu Manchester United, se va disputa tocmai în ultima etapă, pe 30 ianuarie, de la ora 22:00.
 
 

Pariuri pe FCSB – RFS

FCSB debutează în faza principală a Europa League la București, pe cel mai mare stadion al țării, contra celor de la RFS. Campioana en-titre a Letoniei se află în plin sezon și conduce în ierarhia internă în acest moment, după 30 de etape disputate, în fața rivalei Riga FC. Sezonul competițional al balticilor se dispută în sistem primăvară-toamnă, astfel că adversara roș-albaștrilor se află la turație maximă. 

La Casa Pariurilor, ai zeci de opțiuni de pariere pe primul meci al celor de la FCSB în faza principală a Europa League. Partida se joacă joi, 26 septembrie, de la ora 22:00, pe Arena Națională, iar la Casa Pariurilor te așteptăm cu o ofertă bogată de pariuri pentru FCSB – RFS. Cele două formații vor fi pentru prima dată față în față.

Nu uita: cu opțiunea BetBuilder poți pune până la 10 pariuri din meci pe același bilet. De asemenea, în fiecare zi din luna septembrie ai 20% cotă mărită pentru biletele pre-meci plasate cu funcția BetBuilder.
  

Manchester United, cea mai valoroasă adversară a FCSB-ului în Europa League

 
Manchester United, una dintre cele mai titrate echipe ale fotbalului englez, este cea mai valoroasă adversară a celor de la FCSB în faza principală a Europa League. Lotul pregătit de Erik ten Hag are o cotă totală de piață de 857,35 milioane de euro, cu mult peste celelalte echipe pe are le va întâlni campioana României. Cel mai bine cotat jucător al formației de pe Old Trafford este Bruno Fernandes - 70 de milioane de euro. 
Hoffenheim are al doilea cel mai valoros lot dintre adversarele roș-albaștrilor, cotat la 156,15 milioane de euro, în timp ce trupa lui Răzvan Lucescu, PAOK Salonic, completează podiumul în topul echipelor cu care FCSB va da piept în Europa League 2024/2025.
FCSB și PAOK sau întâlnit de 3 ori până acum, de fiecare dată în partide amicale, și și-au împărțit victoriile: câte una de fiecare parte și o remiză. Ultimul duel a avut loc în vara lui 2023: FCSB - PAOK 1-1. Pe Qarabag, a doua cea mai slab cotată adversară din Europa League, roș-albaștrii au mai întâlnit-o în 2015, tot într-o partidă de pregătire, încheiată cu o victorie la limită: 3-2.

  • Manchester United – 857,35 milioane de euro
  • Hoffenheim – 156,15 milioane de euro
  • PAOK – 93,20 milioane de euro
  • Olympiacos – 91,35 milioane de euro
  • Rangers – 78,35 milioane de euro
  • Midtjylland – 63,05 milioane de euro
  • FCSB – 36,85 milioane de euro
  • Qarabag – 20,08 milioane de euro
  • RFS – 9.4 milioane de euro

Lotul trimis de FCSB la UEFA pentru meciurile din Europa League

 
Campioana României i-a trecut pe lista UEFA, pe ultima sută de metri, și pe nou-veniții Daniel Bîrligea (24 de ani) și Mihai Popescu (31 de ani). 
25 de jucători sunt eligibili pentru a îmbrăca tricoul roș-albastru în sezonul 2024/2025 al Europa League.

Portari: Mihai Udrea, Ștefan Târnovanu, Andrei Vlad

Fundași: Valentin Crețu, Ionuț Panțîru, Joyskim Dawa, Mihai Popescu, Vlad Chiricheș, Alexandru Pantea, Siyabonga Ngezana, Risto Radunovic

Mijlocași: Adrian Șut, Octavian Popescu, Mihai Lixandru, Malcom Edjouma, William Baeten, Darius Olaru, Baba Alhassan, Luis Phelipe

Atacanți: Florin Tănase, Daniel Bîrligea, David Miculescu, Marius Ștefănescu, Daniel Popa, Alexandru Băluță